Aktivnosti CERD-a

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) pokrenuo Eko HUB Laktaši

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) iz Laktaša je izabran da koordiniše jedan od 10 Eko HUB-ova koji će se formirati u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Misli o prirodi!“.

Eko HUB Laktaši je jedna od mreža organizacija civilnog društva i drugih zainteresovanih strana koje su uključene u procese zaštite životne okoline sa ciljem da se podstakne i praktično pokrene trajna komunikacija među učesnicima tako da će svakog od njih staviti u centar zbivanja i dodijeliti mu ulogu nosioca daljih aktivnosti širenja pozitivne svijesti o zaštiti prirode za bolju budućnost svih nas.

Cilj projekta “Misli o prirodi!“ jeste da poveća uticaj civilnog društva u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizovano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

 „Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske. Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD koordinira Eko HUB-om Laktaši koji pokriva opštine Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac kao i grad Gradiška.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *