Aktivnosti CERD-a

Posjeta švedske organizacije We Effect

Početkom marta predstavnici švedske organizacije ,,We Effect“ su posjetili organizaciju CERD, vezano za implementaciju aktuelnog projekta ,,Civil Society and Rural Development in Bosnia and Herzegovina – CiSaRD“.

Posjeti su prisustvovali regionalna direktorica za područje Evrope gospođa Anneli Leina, Program koordinator gospodin Sašo Angelovsi i Programski službenik gospođica Neda Čalovska Dimovska. U skladu sa planiranom dinamikom posjete, partneri iz švedske su obišli projektno područje i posjetili saradnice CERD-a, pripadnice ženskih grupa koje su učestvovale u CiSaRD Projektu. Prilikom posjete partneri su obišli poljoprivredne poizvođače sa područja Laktaša, gospođu Zoricu Crnčević iz Maglajana i gospođu Gordanu Radinković iz Slatine, a koje su dio grupe žena koje se bave organskim uzgojem povrća u plastenicima i koje svoje povrće prodaju putem Domestica brenda. Ovom prilikom posjetili smo i neformalnu grupu žena ,,Više od kupusa“ koja je dio organizacije ,,Srcem do mira“ iz Kozarca, a koje su putem CiSaRD projekta nabavile mini sušaru za voće i ljekovito bilje.

Tokom posjete razgovarano je o budućem razvoju CERD-a i realizaciji koncepta CERD-a u člansku organizaciju. U narednom periodu CERD će intenzivno raditi na definisanju usluga svojim članovima i uključivanju zainteresovanih organizacija koje se bave ruralnim razvojim i malih poljoprivrednih proizvođača u odgovarajuće strukture CERD-a.

U duhu prijašnje višegodišnje saradnje, posjeta partnerske organizacije ,,We Effect“ je protekla u pozitivnoj atmosferi, gdje su dogovoreni naredni koraci u daljnjoj saradnji sa organizacijom CERD. U narednom periodu se očekuje još intenzivnija saradnja sa novo pridruženim članicama – koje se bave ruralnim razvojem i partnerskom organizacijom ,,We Effect“.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *