Aktivnosti CERD-a

Najava događaja u okviru kampanje “Pravo na Zdravo”

JAVNA TRIBINA  „Organska proizvodnja – zdrava ishrana i zdravlje ljudi“

14. decembra, Hotel Jelena, Banja Luka, 18,00 časova

 

Na tribini će učestvovati:

Prof. dr Vida TODOROVIĆ profesorica povrtarstva, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci
Dr Ljiljana STANIVUK, magistar, specijalista higijene i subspecijalista za ishranu, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske
Dr Dragana STOJISAVLJEVIĆ, specijalista higijene, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva vas na javnu tribinu o organskoj poljoprivredi, zdravoj ishrani i zdravlju ljudi. Prof. dr Vida Todorović, profesorica povrtarstva će govoriti o specifičnosti gajenja biljaka u organskoj poljoprivredi i organskoj biobašti. Ovom prilikom ćete saznati koje su osnovne razlike između organske i konvencionalne proizvodnje, na kojim principima počiva organska poljoprivreda, te koje su prednosti ovog načina uzgoja namirnica.
O značaju unosa kvalitetnih namirnica na opštu sposobnost i zdravlje ljudi govoriće dr. Ljiljana Stanivuk i dr Dragana Stojisavljević sa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.
Centar za ekonomski i ruralni razvoj sa grupom proizvođača organske hrane, pokrenuo je javnu kampanju za promociju organske poljoprivrede koja ima za cilj da podigne nivo svijesti i znanja građana Banja Luke o organskoj proizvodnji, te poveća dostupnost i upotrebu organskih proizvoda. Dodatni cilj kampanje je dodjela lokacije u užem centru grada za promociju i prodaju organskih i tradicionalnih proizvoda.
Pozivamo sve zainteresovane građane Banja Luke da uzmu učešće u aktivnostima kampanje koja promoviše organsku poljoprivredu i zdravu ishranu koju provodi Centar za ekonomski i ruralni razvoj u saradnji sa organskim proizvođačima pod sloganom: PRAVO na ZDRAVO

 

“ORGANSKA SUBOTA”- 15. decembar, Park Petar Kočić, Staklenac, Banjaluka

 

Promotivni događaj – mini pijaca će se održati 15. decembra u Parku Petar Kočić, u periodu od 09.00 do 13.00 časova, gdje ćete moći pogledati ponudu naših vrijednih proizvođača, razgovarati sa njima i kupiti njihove proizvode. U saradnji sa grupom proizvođača organske hrane sa područja Banjalučke regije Centar za ekonomski i ruralni razvoj provodi kampanju „Pravo na zdravo“ čiji su krajnji ciljevi veća dostupnost organskih proizvoda za građane Banje Luke te podizanje nivoa svijesti potrošača o značaju organske hrane i povećanje upotrebe organskih proizvoda u svakodnevnoj ishrani stanavništva.

Omladinski centar „Zdravo da ste“ i CERD pripremaju kreativne i edukativne radionice za naše najmlađe pod nazivom „Mali kultivatori“ i „Sjemene bombice“. Radionice za djecu počinju od 11 časova, a održaće se u Muzičkom paviljonu – Staklenc. Dođite da se družimo i učimo zajedno.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *